Social

OPINIONS

DURÁN: ‘HEM DECIDIT SALVAR EL MILLOR DEL QUE TENÍEM’

«Quan una cosa surt malament no significa que tothom sigui dolent. Treballem amb la convicció que fem el millor sigui popular o no, només demano una mica de memòria» afirma justificant la confiança en Rufete: «Pensem que serà clau i ens ajudarà molt»

Redacció, 7:30h Com està quedant clar al llarg de les ultimes hores, el director general de l’Espanyol, Josep Maria Durán, ha agafar les regnes de la situació i s’ha carregat a les esquenes el club per tal d’aconseguir fer els canvis necessaris per tal de recuperar la categoria. Quan va arribar al gener procedent del Getafe, ja va impulsar algunes reformes i va capitanejar un mercat molt ambiciós però per desgràcia, el mal ja estava fet i no hi ha hagut temps material de revertir la situació esportiva; ara, un cop confirmat el descens, toca planificat el retorn a l’elit seguint amb el que ell mateix no ha dubtat en definir en la munió d’entrevistes radiofòniques que està concedint de revolució.

Malgrat l’alt directiu ha parlat reiteradament que el de l’Espanyol ha estat un problema d’estructures, ineficaç la que tenia el club amb dues direccions generals que conformaven una bicefàlia que en lloc d’afavorir la presa i execució de decisions l’entorpia, s’ha decidit apostar fort per un home que en formava part, Francisco Joaquín Pérez Rufete, a qui des de molts sectors consideren corresponsable de la desfeta i pel qual no entenen la decisió de formar part d’aquesta reconstrucció, refundació del club que capitaneja Durán.

Anit l’alt executiu va donar les seves explicacions de per què confiar en ell en declaracions al Tu diràs de RAC1, on també va abordar tota una munió de temes com ara, el malestar de part de l’afició i en concret dels grups d’animació, sent especialment contundent la de la Juvenil, que a banda de penjar a les instal·lacions esportives de l’entitat un seguit de pancartes demanant la marxa dels responsables de la desfeta, al vespre llegien a les portes de l’estadi un comunicat on apuntaven els mals del club. Precisament Durán començava valorant aquestes protestes: «Vull parlar de la majoria del sentiment perico que s’ha manifestat aquest dies: la gent ha tret banderes al balcó, s’ha posat samarretes. Lògicament hi hagi enfadats, nosaltres també ho estem, els que vam arribar al gener no hem aconseguit donar el tomb, sempre hi ha hagut reaccions minoritàries que no vull contestar-les. Hem demanat perdó, hem rebut un suport incondicional, era el primer any que ens podíem permetre baixar, com ha dit Chen ens ajupim per fer el salt. Aviat tornarem a estar en el lloc que ens correspon».

En qualsevol cas, no eludeix titllar com va fer Chen ahir de fracàs la temporada: «Clar que sí es pot qualificar de fracàs. El nostre objectiu és estar amunt, a Europa de manera reiterada, es va aconseguir la passada temporada i és un fracàs, no es pot negar… Ha estat una temporada fatídica, ja va començar malament en el mercat d’estiu, no substituint jugadors importants de manera correcta, la tria d’entrenador… hem d’acceptar-ho, és una cura d’humilitat. Financerament i patrimonial és l’Espanyol més fort dels últims 50 anys, tenim una afició fidel i ens toca passar un any per Segona en que farem tot el possible per tornar a Primera».

Aquesta afició però exigeix responsabilitats: «Són molts els responsables: hi havia una estructura de gestió que al futbol no és efectiva, no pots posar dues direccions generals, no era prou executiva ni directa ni àgil, va anar bé quan els temps no requerien agilitat però en el mercat d’estiu no es van tenir els reflexos i cap dels mànagers tenia les eines per fer el que els hagués agradat. Vam fer un bon mercat d0ivern però tampoc ha sortit bé, feia falta molt més i no ho hem assolit. Quan Chen detecta el problema al desembre canvia les estructures, nosaltres hem seguit fent canvis canviat les direccions de màrqueting, la base, el femení, la secretaria tècnica, amb les que treballem pel nou futur».

Com apuntàvem a l’inici, Rufete era des del principi i per això molts no entenen que segueixi i es converteixi en l’arquitecte del nou projecte: «Hi havia una estructura que ens va portar a Europa i després ens va dur al descens, sabem la responsabilitat de cadascú, vam cessar els dos directors generals i s’han depurat responsabilitats. La seva responsabilitat? Que dintre de l’àrea esportiva no es van acabar de prendre les decisions que calia, però hem determinat qui és responsable de cada cosa i hem valorat moltes coses bones de Rufete: al desembre va donar un pas endavant, va ajudar, hem fet un bon mercat d’hivern… hi ha una gran diferència entre el número dos i el numero 1. Qui era el numero 1? Perarnau; hi ha però un problema perquè ningú fes la seva feina bé, es destorbaven i no va permetre treure el millor de ningú, per això la responsabilitat es de qui va organitzar aquest sistema. Hem decidit salvar el millor del que teníem, quan una cosa surt malament no significa que tothom sigui dolent. Perarnau es un tio molt bo però no estava on havia d’estar, Rufete  no podia ser ell perquè el respectava, Guasch era un home arribat al sector i no havia una estructura jeràrquica clara entre ells. Quan una cosa va malament no hem de ser populistes, al febrer ja vaig dibuixar un pla en que deia que em volia recolzar a ell i el vam promocionar. Quan Abelardo va fer figa i es va enfonsar vam veure que no podia seguir, i aleshores Rufete va ser valent fent el pas i es la cultura que volem impulsar, donar la cara i no amagar-.nos, així és com tornarem a Primera».

Qüestionat per si es pot demanar confiança  una afició que com diem demana canvis i depurar responsabilitats, si segueixen els mateixos responsables, raonava: «El problema es que ens hem anticipat en la depuració de responsabilitats i la gent no recorda les sortides de Perarnau, de Guasch, que hem fet canvis radicals en moltes estructures. Estem sota el shock del descens, i no recordem el que s’ha fet, estem fent una revolució i si hem salvat una persona de l’etapa anterior és perquè pensem que serà clau i ens ajudarà molt, No estarà sol, te un equip al darrere, al costat i al davant, no està sol, fem equip i ens complementa i actuem amb la convicció que és el millor sigui popular o no, demano que es pensi en els canvis que hem fet des de desembre».

Confirmat doncs Rufete, cal veure quina és la tria del nou tècnic: «Estem treballant el tema, fins a final de juliol no es sabrà, tenim uns perfils però no és el moment de dir-jo, podrem escollir. Es una de les decisions més importants que hem de prendre i no ens podem precipitar. Molta gent vol venir a l’Espanyol».

Caldrà veure també què passa amb futbolistes amb mercat i altes fitxes, que sembla tenen un complicat encaix a Segona:  «Han canviat les regles del control econòmic i no podrem escriure jugadors fins vendre, i això canvia l’estratègia de mercat. Tenim identificats els jugadors que volem que segueixin, els que han de sortir i els que hem de vendre, sabem el que volem i hi ha diferents variants. Volem retenir uns jugadors, invertir en altres, tenim contactes amb jugadors que ens interessen. Hi ha jugadors a Primera que no tenen el perfil per Segona. Si és realista els de gener es quedin? Lluitaré perquè es quedin tots, no se si ho aconseguirem. El que esta clar és que ningú és imprescindible, defensarem el patrimoni del club i si hi ha una sortida provarem d’invertir perquè vingui algú millor. RDT és un gran jugador i provarem que es quedi, si no ho aconseguim intentarem que vingui algú millor, però la prioritat es retenir el talent que tenim abans de buscar-lo a fora».  Durán ha insistit que les clàusules en cas de descens són inamovibles: «Sí, ho són. Els nous? Des de que sóc al club no hi ha cap contracte que no tingui clàusula de Segona«.

El club gaudirà del pressupost més alt de Segona, però Durán avisa que a la categoria més que les quantitats la clau esta en invertir-les bé: «Els ingressos de televisió a Segona poden anar dels 8 als 11 milions en funció de resultats esportius, impacte social, etcètera, el que tenim aquets primer any és l’ajut al descens i cobrem el màxim, el que ens dona un element elevat. També és cert que tenim una estructura de Primera: disposarem de més diners però a Segona aquesta no és la clau, sinó gestionar l’àrea esportiva i trobar la clau per ser competitius». Finalment, sobre la importància de certificar el retorn a Primera en el primer any, explicava: «Jugarem amb tot el que tenim, farem servir totes les bales que tenim; tenim al darrere un gran soci que si la bala es perd no tindrem cap problema en seguir, però posarem tota la carn a la graella i no ens deixarem res».

Feu clic per fer comentaris

Deixa una resposta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicitat

Més en OPINIONS

Idiomes